Colief® – Vitamina D3 picaturi orale

Vitamina soarelui pentru sprijinirea sistemului imunitar

Vitamina D contribuie la cresterea normala si la dezvoltarea oaselor copiilor, precum si la mentinerea sanatatii sistemului osos al adultilor. De asemenea, ajuta la pastrarea functionarii normale a sistemului imunitar. Vitamina D poate fi obtinuta din alimente bogate in aceasta vitamina sau poate fi produsa de organism atunci cand pielea este expusa la soare. Cu toate acestea, poate aparea un deficit de vitamina D si in multe cazuri este necesar un aport suplimentar.

Sfaturi pentru a va asigura un aport optim al vitaminei D:

 • Asigurati-va ca atat dumneavoastra, cat si copiii dumneavoastra petreceti suficient timp in aer liber in fiecare zi a lunilor de vara, in afara orelor in care trebuie sa aplicati protectia solara pentru a preveni arsurile solare.
 • Unele alimente sunt fortificate cu vitamina D, precum unele iaurturi, unele cereale pentru micul dejun si anumite produse de panificatie. Incercati sa introduceti aceste produse in alimentatia dumneavoastra si consumati peste gras o data sau de doua ori pe saptamana.
 • Luati zilnic un supliment de 10 micrograme (400UI) de vitamina D3 sub forma pe care o preferati.

Vitamina D este importanta pentru cresterea si intarirea oaselor, prin urmare este esentiala atat pentru sugari, cat si pentru copiii mici sau mai mari. Asigurandu-i nivelul optim de vitamina D, va protejati copilul de consecintele grave ale deficientei acesteia, precum rahitismul.

Cele mai recente recomandari guvernamentale din Marea Britanie spun ca sugarii ar trebui sa inceapa sa ia inca de la nastere un supliment de vitamina D. Femeile insarcinate si cele care alapteaza, precum si sugarii si copiii sunt expusi unui risc crescut de a manifesta carenta de vitamina D.

Potrivit pentru intreaga familie, Colief® Vitamin D3 – picaturi orale este un supliment alimentar bogat in vitamina D3 si reprezinta solutia potrivita pentru furnizarea dozei necesara de vitamina D3. Produsul nu contine arome, zahar adaugat, conservanti sau coloranti.

Pentru mai multe informatii referitoare la produsele Colief

Telefon: 021-352 01 67 (8)

e-mail: office@superfood.ro


Colief Vitamina D3 se adauga direct in alimente sau in bauturi. In cazul sugarilor, puteti administra picaturile direct in gura.

Doza zilnica recomandata:

 • Nou-nascuti si sugari alaptati (pana la varsta de 1 an)*: pana la 2 picaturi (10µg) pe zi
 • Copii (de la varsta de 1 an)* si adulti: 2 picaturi (10µg) pe zi.

*In cazul administrarii produsului la copiii cu varsta mai mica de 3 ani este necesara recomandarea avizata a medicului curant.

Nu depasiti doza zilnica recomandata.

Atentie! Produsul nu este recomandat sugarilor si copiilor mici care consuma 500ml de lapte formula pe zi sau mai mult.

Suplimentele alimentare nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata si un still de viata sanatos.

Daca aveti orice intrebare cu privire la administrarea vitaminei D pentru dumneavoastra sau pentru sugarul/copilul mic al dumneavoastra, trebuie sa solicitati sfatul medicului specialist.

Sprijin pentru imunitate! Vitamine zilnice pentru mama si copil

Vitamina D este produsa de organism in mod natural atunci cand pielea este expusa la lumina soarelui. Are rol in asimilarea calciului si a fosforului la nivelul intestinului subtire, precum si in fixarea acestora in oase si dinti, ajutand astfel la cresterea si intarirea oaselor, in special la copii si persoanele in varsta. De asemenea, stimuleaza activitatea sistemului imunitar.

Sintetizand, putem spune ca rolul major al vitaminei D este de a mentine nivelurile normale de calciu si fosfor in sange.

 • D2: forma de origine vegetala1 care este furnizata de unele suplimente si se gaseste in cantitati foarte mici in unele ciuperci2
 • D3: este forma de vitamina D produsa de catre organism prin expunerea la lumina soarelui si se gaseste in anumite alimente. Aceasta este forma preferata intrucat ramane mai mult timp in organism.

Soarele ramane cea mai importanta sursa de vitamina D. Totusi, nu toate persoanele produc suficienta vitamina D atunci cand isi expun pielea la soare, in special in lunile de toamna tarzie si iarna (octombrie – martie).

Doar o serie de alimente contin mai multa vitamina D:

Peste gras

Oua

Carne

Alimente fortificate (cu adaos)

Carenta de vitamina D poate influenta negativ absorbtia calciului si a fosforului in organism. Acest lucru poate duce la deformarea oaselor, ca in cazul rahitismului la copii si la dureri osoase si demineralizare, ca urmare a unei afectiuni numite osteomalacie2 la adulti. Unele persoane produc suficienta vitamina D ca urmare a expunerii la lumina solara, dar 30-40% din locuitorii Marii Britanii au deficit de vitamina D in timpul iernii. Cei mai expusi riscului sunt cei cu pielea mai inchisa la culoare, sugarii si copiii mici, adolescentii, persoanele cu varsta peste 65 ani si persoanele care nu sunt expuse suficient la lumina soarelui3.

Ministerul Sanatatii din Marea Britanie recomanda fiecarei persoane un aport de vitamina D, echivalent, in medie, unei doze zilnice de10  micrograme. Copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 4 ani ar trebui sa beneficieze de un supliment zilnic de 10 micrograme vitamina D, iar sugarilor ar trebui sa li se asigure necesarul a 8,5 – 10 micrograme.

Sugarii care primesc mai putin de 500ml lapte formula pe zi5

 

Sugarii alaptati inca de la nastere5

Toate femeile insarcinate sau care alapteaza5

Persoanele cu varsta peste 65 ani5

Persoanele care nu se expun suficient la lumina soarelui5

Colief Vitamina D3 – picaturi orale este un supliment alimentar natural care va asigura atat dumneavoastra, cat si sugarului dumneavoastra doza optima de vitamina D3 vitala pentru dezvoltarea dintilor si a sistemului osos si pentru buna functionare a sistemului imunitar.

Colief Vitamina D3 – picaturi orale poate fi adaugat in bauturi si alimente sau administrat direct in gura. Produsul nu contine arome, zahar adaugat, conservanti sau coloranti.


Referinte:

 1. Houghton, LA. Vieth, R. (2006) The case against ergocalciferol (vitamin D2) as a vitamin supplement. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17023693.
 2. Infant and Toddler Forum (2014) Preventing Vitamin D Deficiency in Toddlers https://www.infantandtoddlerforum.org/media/upload/pdf-downloads/4.7_Preventing_Vitamin_D_ Deficiency_in_Toddlers.pdf.
 3. Public Health England and Food Standards Agency (2014) National Diet and Nutrition Survey: results from Years 1 to 4 (combined) of the rolling programme for 2008 and 2009 to 2011 and 2012 https://www.gov.uk/government/statistics/national-diet- and-nutrition-survey-results-from-years-1-to-4-combined-of-the-rollingprogramme- for-2008-and-2009-to-2011-and-2012.
 4. Public Health England (2016) PHE publishes new advice on vitamin D. https://www.gov.uk/government/news/phe-publishes-new-advice-on-vitamin-d
 5. NHS (2017) Vitamin D. http://www.nhs.uk/Conditions/vitamins-minerals/Pages/Vitamin-D.aspxtings.