CE SUNT COLICILE?

Colicile sunt definite ca si episoade repetate de plans excesiv si incontrolabil ale nou-nascutului, desi acesta este perfect sanatos. Aceasta stare poate afecta un copil din cinci.

Colicile copilului pot avea multiple cauze. Una dintre ele este intoleranta temporara la lactoza. Acest lucru se intampla deoarece in primele luni de viata, organismul inca nedezvoltat al sugarilor nu este capabil  sa scindeze lactoza, un dizaharid prezent in laptele de mama si in laptele formula. Drept urmare, apar simptome neplacute cum ar fi balonare si flatulenta, care conduc la un plans persistent.

Asa cum stie orice parinte care are un copil ce plange incontrolabil, colicile afecteaza in mod indirect toata familia, fiind foarte frustrant si suparator pentru toti.

Daca banuiti ca bebelusul dvs are colici, va este de ajutor sa tineti un “jurnal de plans” si sa discutati cu medicul pediatru. Ati mai putea incerca administrarea de Colief® Infant Drops timp de o saptamana pentru a va da seama daca intoleranta temporara la lactoza este cauza colicilor. In cazul multor copii, Colief® Infant Drops este de ajutor in usurarea simptomelor colicilor deoarece scindeaza lactoza din laptele bebelusului, facandu-l mai usor de digerat. Rezultatul este un disconfort mai mic, iar durata plansului este mult redusa. Doar adaugati cateva picaturi de Colief® in lapte, de fiecare data cand alaptati sau il hraniti cu lapte formula.

Simptomele colicilor

Mai multe despre acest subiect in filmuletele de mai jos

Poate fi vorba despre altceva?

Plansul excesiv poate fi cauzat si de o serie de boli cum ar fi constipatia, refluxul gastro-esofagian. Daca copilul dvs are si alte simptome cum ar fi voma sau scaun cu sange, adresati-va de urgenta medicului pediatru.