ZA ONLINE KUPOVINU COLIEF PROIZVODE MOZETE PORUCITI NA

www.newmed.rs


Colief Vitamin D3 Drops

Dnevna doza vitamina D specijalna formulacija za bebe & malu decu

Colief Vitamin D3 Drops, kapi za bebe sa vitaminom D su dodatak ishrani za bebe i malu decu. Obezbeđuju preporučene doze vitamina D3 koji doprinosi normalnom rastu i razvoju kostiju i zuba kod beba, male dece, mama i budućih mama.Sve je značajnija uloga Vitamina D3 u održavanju imunološkog sistema u organizmu beba i odraslih osoba.

Određene količine vitamina D se proizvode u organizmu bebe i odrasle osobe izlaganjem tela suncu , delom se unose adekvatnom ishranom,međutim, te količine najčešće nisu dovoljne, posebno u zimskim mesecima, kada je potrebno uneti dodatne količine vitamina D u organizam.

Zašto je potrebno unositi vitamin D u organizam?

Najčešći razlozi nedostatka vitamina D u organizmu bebe i odraslog čoveka su smanjena proizvodnja vitamin D u koži usled smanjene  izloženosti sunčevim zracima u zimskim mesecima,preteranog korišćenja krema sa zaštitnim faktorima,preteranog pokrivanja kože odećom..Kapacitet za proizvodnju vitamina D u organizmu se smanjuje sa godinama, kako se metabolizam usporava, ali je i češće smanjen  kod osoba tamnije puti.. Ostali razlozi smanjene proizvodnje vitamina D u organizmu mogu biti posledica dugotrajnih dijeta ili nekog drugog oboljenja…

Najnovije preporuke pedijatara su da je neophodno povećati dozu vitamina D za decu od rođenja do 18. godina života na 400 IJ vitamina D na dan.
S obzirom da se vitamin D3 bolje apsorbuje i da povećava nivo aktivne forme vitamina D za 3 puta više, preporučuje se primena vitamina D3 i to 1 kap kod novorođenčadi ili 2 kapi kod prevremeno rođene dece. Sa primenom preparata vitamina D treba početi odmah po rođenju, jer se tokom trudnoće ne stvara u dovoljnoj količini kod dece i ne prolazi kroz placentu, odn. sa majke na dete. Majčino mleko ima male količine vitamina D, tako da je jedna od retkih prednosti mlečnih formula što se u njih dodaje vitamin D. I pored toga su preporuke Američkog Pedijatrijskog Društva da preparate vitamina D treba davati deci koja su na prirodnoj, ali i na veštačkoj ishrani, i nastaviti sve dok dete ne konzumira dnevno 1 l mleka obogaćenog vitaminima ili 1 l mlečne formule.
Poslednjih godina se otkrivaju nove funkcije vitamina D i jedna od najvažnijih je njegov efekat na imunski sistem. Pokazano je da vitamin D smanjuje hronično zapaljenje, što se posebno odnosi na alergijske bolesti kao što su alergijska kijavica ili astma, kao i autoimunske bolesti tipa multipla skleroza ili reumatoidni artritis. Takođe vitamin D podstiče umnožavanje ćelija imunskog sistema.

Colief  Vitamin D3 drops, kapi sa vitaminom D su specijalno formulisane za bebe i malu decu u cilju zadovoljavanja preporučenih dnevnih potreba za vitaminom D3 i u stanjima povećanih potreba organizma za vitaminom D3

Colief Vitamin D3 drops, kapi sa vitaminom D su pakovane u bočice od 20 ml, sadrže 600 kapi (2 µg /80 IU vitamina D3  u jednoj kapi).Ne sadrže pojačivače ukusa,veštačke boje, zaslađivače ni konzervanse.Mogu se dati bebi direktno u usta ili se pomešati sa hranom i/ili pićem. Bočica od 20 ml vitamina D3 obezbeđuje bebi /malom detetu petomesečnu (5)  nadoknadu vitamina D3, a trudnici/dojilji četvoromesečnu (4) nadoknadu.

Zdravstvene preporuke:vitamin D3 se preporučuje svim bebama od 15-tog dana  pa do 5.godine,(neophodna je konsultacija sa pedijatrom oko doziranja ukoliko se koristi mlečna formula koja već sadrži vitamin D) ,svim trudnicama i dojiljama.

Ne preporučuje se prekoračenje propisanih doza.

Colief Vitamin D3 drops nisu zamena za pravilnu ishranu i način života beba, male dece, trudnica i dojilja.

Ukoliko imate neku nedoumicu oko primene Colief Vitamin D3 kapi , konsultujte se sa Vašim lekarom ili farmaceutom.