COLIEF - O POVESTE DE SUCCES

Colief o poveste de succes

Colief® Infant Drops se datoreaza eforturilor unei mame disperate, Mary Buckley, a carei fiica Rebecca, plangea tot timpul. In incercarea disperata de a gasi o solutie, ea s-a adresat medicului personal pentru ajutor, vizitandu-l cu sugarul de doua - trei ori pe saptamana. In cele din urma, acesta a ajuns la concluzia ca plansul sugarului se poate datora insuficientei de enzima lactaza. El si-a amintit ca a vazut in SUA produse pe baza de lactaza, care permiteau adultilor cu deficienta de lactaza sa consume lapte si produse lactate, fara a mai suporta efectele secundare neplacute (balonare, gaze in exces si crampe intestinale). Atunci, Mary s-a gandit ca lactaza ar putea fi adaptata special si pentru sugarii cu deficit temporar de lactaza.

Testele initiale, efectuate la spitalul din Cork au aratat ca produsul are un efect benefic asupra sugarilor cu colici. Testarea clinica a fost de scurta durata, dar rezultatele au fost semnificative si au fost publicate in revista lunara „Jurnal de Nutritie si Dieta Umana” in septembrie 1998. Acestea au aratat ca orele de plans sunt reduse considerabil, atunci cand lactoza din laptele sugarilor este descompusa, prin adaugarea enzimei lactaza cu 25-30 minute inainte de masa. Aceste rezultate au fost confirmate ulterior prin studii clinice aprofundate la Spitalul Guy's din Londra, concluziile cercetarii fiind publicate in „Jurnal de Nutritie si Dieta Umana” in octombrie 2001.

In anul 1991 - profesorul Kearney a lansat o noua serie de studii la Spitalul Universitar din Cork, Irlanda, care demonstreaza ca adaugarea de lactaza in hrana sugarilor, reduce considerabil colicile. Rezultatele acestui studiu au fost prezentate in 1994, in fata Colegiul Regal de Pediatrie si publicate in „Jurnal de Nutritie si Dieta Umana” in august 1995.

In anul 1995, compania Crosscare Limited, din Irlanda, a obtinut autorizatia de punere pe piata a produsului Colief® Infant Drops, destinat combaterii colicilor sugarilor. Pana in anul 1998 compania a reusit sa atinga o cota de piata de 70%.

Astfel, ceea ce a inceput in anul 1990, ca incercarea unei mame de a gasi o rezolvare pentru suferinta copilului sau, a condus la obtinerea unui produs care poate usura atat viata sugarilor, cat si pe cea a parintilor lor.

In anul 1999, Colief® Infant Drops a obtinut autorizatia de comercializare in Marea Britanie si inca din anul de lansare, a atins o cota de 50% pe piata produselor impotriva colicilor.

In anul 2001 au fost finalizate studiile clinice de la Spitalul Universitar de Copii Guy’s din Londra, realizate de Dr. Dipak Kanabar. Acestea au reconfirmat faptul, ca picaturile pentru sugari Colief® reprezinta un mijloc eficient pentru reducerea colicilor sugarilor.

In anul 2005, Ministerul Sanatatii din Irlanda a inceput sa recomande Colief®, in randul pediatrilor si medicilor generalisti, ca fiind prima alegere in tratarea colicilor cauzate de insuficienta temporara de lactaza.

In anul 2006, Departamentul de Sanatate al Regatului Unit recunoaste importanta si efectele pozitive ale folosirii Colief® Infant Drops, inclusiv reducerea unor costuri, pe care guvernul le-ar putea economisi, prin recomandarea acestui produs. Acesta este motivul pentru care produsul Colief® a fost adus sub controlul Serviciului Sanitar National. In prezent, in Marea Britanie, medicii pediatri prescriu Colief® pentru a trata colicile sugarilor.

Din anul 2006, Colief® Infant Drops obtine permisiunea de vanzare si in SUA si Canada.

In anul 2009, INSTITUTUL DE BIORESURSE ALIMENTARE elibereaza Certificatul de notificare nr. 3380/ 12.10.2009, prin care aproba comercializarea produsului Colief® Infant Drops – picaturi cu enzima lactaza (pentru sugari), in Romania.


Copyright © 2007-2011 CROSSCARE LIMITED